Welkom in Nationaal Park Majella

Nationaal Park Majella ligt in het oosten van de regio Abruzzo waar de provincies Pescara, Chieti en L'Aquila samenkomen. Dit op een na grootste bergmassief van de Apennijnen wordt gekenmerkt door zijn vele wandelroutes welke duidelijk zijn uitgezet aan de hand van gemarkeerde wegen. Monte Amaro heeft het hoogste punt op 2793 meter en kan in een wandeling van 10 uur bereikt worden. Onderweg zult u veel kunnen aanschouwen in de flora en fauna van dit natuurlandschap.

logo_majella_park monte_amaro_in_majella_park camosci-gems-majella_park wolf_-majella salamander-majella_park

Herten, reeën, wolven,wilde zwijnen, otters, beren maar ook in de lucht zijn de steenarend en de havik van de partij. Er zijn 130 getelde vogelsoorten en in de flora 2100 soorten waarvan velen beschermd en zeldzaam. Ook op cultureel vlak komt het park niet tekort en is een bezoekje aan Pescocostanza het zeker waard. De 1.200 inwoners van dit kleine prachtige dorp zijn trots op hun historisch centrum met zijn pleintjes en Romaanse en Barokken gebouwen uit de Renaissance. Na de aardbeving 1456 hebben architecten, kunstenaars en ambachtslieden uit Lombardije gezorgd voor een indrukwekkende wederopbouw van HET kunstdorp van de Abruzzen. Pescocostanzo Pescocostanzo_4 Pescocostanzo_kantklossen

Wanneer je uitgeteld bent na het bezoeken van de flora en fauna en het culturele gedeelte van het Majella Park, laat je dan verwennen in Caramanico Therme. Hier komen ontspanning, healing, natuur en gezondheid samen op 650 meter hoogte. De zwavelhoudende thermale bronnen genaamd La Salute en Gisella hebben een helende werking op het lichaam door de eigenschappen van waterstofsulfide.

benessere caramanico-terme caramanico-terme-4145