Reizen naar Abruzzo,

Abruzzo is vanuit Nederland en Belgie goed te bereiken. Zowel met de auto als met het vliegtuig. Met het vliegtuig is het ongeveer 2 uur vliegen, wilt u met uw eigen auto, dan moet u rekening houden met ongeveer 1.650 km vanaf Utrecht en 1500 vanaf Brussel. Hieronder treft u meer informatie over de aanreis mogelijkheden.

Vliegen naar Abruzzo

Er zijn verschillende luchthavens waar u op kunt vliegen wanneer u op vakantie naar Abruzzo gaat. 

Het beste vliegveld voor heel Abruzzo is het vliegveld bij de hoofdstad Pescara. Er zijn verschillende luchtvaart maatschappijen die vliegen op Pescara. Echter is Ryanair de enige die rechtstreeks vliegt. Een goed alternatief is vliegen met Alitalia samen met KLM. Dit zijn echter vluchten met een tussenstop. Naast Pescara is Rome ook een goed vliegveld om gebruik van te maken. In 2 uur rijdt u van Rome naar Pescara. Dit maakt het overigens ook leuk om uw vakantie in Abruzzo te combineren met enkele dagen Rome!. Hieronder treft u enkele voorbeelden van Vluchten naar Abruzzo.

Met Ryanair: 

Weeze (Duitsland) - Pescara en Rome.

Charleroi (Belgie) -  Pescara en Rome.

Eindhoven (Nederland) - Rome.

Met Transavia: 

Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam - Rome (Dit vliegveld ligt iets verder van Pescara).

Met Alitalia/KLM

Amsterdam - Rome (direct) en Pescara (1 tussenstop.) 

Brussel - Rome (direct) en Pescara (1 tussenstop). 

Klik op de onderstaande foto's om naar de site van de betreffende luchtvaartmaatschappijen te gaan.

Abruzzo-vliegen-met-KLM Abruzzo-vliegen-met-Ryanair rome-vliegen-met-transavia

Autohuur in Abruzzo

Op elk vliegveld kunt u een auto huren. Dit kan bij bekende of minder bekende verhuur maatschappijen. Vliegt u met Ryanair, dan kunt u ook via Ryanair bij verschillende maatschappijen huren. U krijgt dan een redelijke korting. Wij kiezen er echter zelf voor om een auto te huren via Rentalcars.com. Deze maatschappij bemiddeld bij de huur van een huurauto en is meestal veel goedkoper.

Abruzzo met de Auto

Wilt u liever met de auto op vakantie? Dan heeft u meerdere routes die u kunt volgen. U kunt zowel over Zwitserland als over Oostenrijk naar Le Marche reizen. De kortste route is over Zwitserland door de Gotthard tunnel. Dit is echter niet de meest plezierig weg, zeker niet in het hoogseizoen. Er kunnen dan lange files staan voor de tunnel. Via Oostenrijk gaat u over de Brenner, of als u minder haast heeft de Fernnpas (mooie route). Welke route u ook kiest u rijdt uiteindelijk via Bologna naar de A14. De A14 loopt helemaal van noord naar zuid via de kust van Le Marche. Haaks op de A14 treft u meerdere superstrada die u makkelijk en snel het binnenland inleiden.

Let op dat u wanneer u naar uw vakantiebestemming rijdt, u ook de routebeschrijving mee neemt, en niet alleen op uw navigatiesysteem vertrouwd. Het komt voor dat uw navigatie u langs slechte wegen stuurt, of gewoon een veel te lange route kiest.

Hoe u ook naar Abruzzo reist, wij van het Abruzzo Vakanties Team, wensen u een hele goede reis en een fijne vakantie.